Home / archiefcentraal / grotenhuis racet verder op ten kate honda

grotenhuis racet verder op ten kate honda

De Luttenbergse motorcoureur Jarco Grotenhuis, actief bij De Hollandsche Jongens Racing in het ONK Dutch Superbikes, gaat samenwerken met Ten Kate Racing Products uit Nieuwleusen. Ze hebben een overeenkomst gesloten voor de komende twee jaar. Aan de teamsamenstelling verandert niets.

Grotenhuis rijdt in een team met schaatslegende Rintje Ritsma. Deze samenwerking is vorig jaar goed bevallen en gaan ze nu verder uitbreiden. “Rintje gaat gewoon verder op de BMW en ik op de Honda, dat is alles. De motoren worden door Autobedrijf Mol uit Luttenberg in dezelfde stijl gespoten, dus optisch verandert er weinig”, zegt Grotenhuis. Hij reed zelf eerst ook op een BMW, maar het bleek moeilijker dan gedacht om de motor op zijn rijstijl af te stellen.

Daarom is het team, dat al 7 jaar meestrijd in de hoogste klasse van Nederland, gaan samenwerken met Ten Kate. “De professionaliteit van de mensen bij Ten Kate schept erg veel vertrouwen voor mij als coureur. De afgelopen jaren hebben we zelf veel leergeld betaald, en daardoor beseften we dat we een technische partner als Ten Kate nodig hebben om zelf verder te komen, en het maximale uit onze sport te halen. Grotendeels dankzij onze hoofdsponsor Veldkamp Technische Service uit Raalte, maar ook al onze andere sponsors, kon deze samenwerking tot stand komen”, zegt Groentenhuis.

Op zaterdag 29 maart worden de nieuwe motorfiets en het voltallige team gepresenteerd aan het grote publiek. Alle belangstellenden zijn vanaf 20:30 welkom in Gemeenschapscentrum Elckerlyc aan de Butzelaarstraat te Luttenberg.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.