groene opleidingen landstede scoren best

In de categorie ‘Beste brede mbo-scholen’ staat Landstede, samen met het Alfa-College, op de elfde plaats. In het verzorgingsgebied Overijssel, Gelderland en Flevoland scoort Landstede zelfs het beste.

In de keuzegids wordt onder andere gekeken naar waarde van het diploma. Hoe snel kom je met je diploma aan een baan? Hoe lang is dan je werkweek? Wat verdien je en was je opleiding waardevol voor het werk dat je doet? Voor de meting is gebruik gemaakt van recente gegevens van het ROA (Research Centrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt) en de BVE-monitor 2008 t/m 2012.

De totaalscore in de categorie ‘Beste brede mbo-scholen’ wordt bepaald door de gemiddelde score van alle opleidingen die de school aanbiedt. Deze scores komen tot stand met de gegevens uit de Onderwijsstatistieken van het Ministerie van Onderwijs. Er is onder andere gekeken naar de studiescores, het aantal in- en uitstromers en de kans op een diploma.

Ook is de mening van de leerlingen is in de totaalscore meegenomen. Daarvoor zijn de uitkomsten van de JOB-Monitor 2012 gebruikt. Dit is het tweejaarlijkse onderzoek van de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs waarbij landelijk ruim tweehonderdduizend leerlingen een oordeel over hun opleiding geven.

De groene opleidingen bij Landstede in Raalte scoren op zowel de onderwijsscores als de mening van de leerlingen opvallend goed. Het gaat hier om de opleidingen in het Landschap Groen & Dier bij Landstede aan de Zwolsestraat in Raalte.

Meer informatie over de keuzegids is te vinden op staging2.keuzegids.org Daar is de gids ook te bestellen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.