groen links ouderen gaan niet stemmen

Groen Links Raalte stelt dat door het verdwijnen van het stemlokaal bij zorginstelling Angeli Custodes ouderen niet meer gaan stemmen. Er was tot dit jaar altijd een kieslokaal in Angeli Custodes gevestigd.

“Dan kunnen de bewoners gemakkelijk stemmen. Het geeft in de hal en ‘De Rik’ van Angeli Custodes voor één dag wat reuring in het woonzorghuis maar het is ook wel weer gezellig al die mensen,” stelt Groen Links.

“Doordat het management ‘de Rik’, de koffiezaal, ook niet voor één dag meer wil delen was het kieslokaal de laatste keren in een kantoortje weggestopt. Wachtrijen en beperkte ruimte zijn niet wenselijk omdat bij het stemmen enige doorstroming maar ook privacy nodig is. Dit heeft de gemeente Raalte doen besluiten om naar het Carmel College uit te wijken.”

Nu moeten de ouderen zelf maar zien hoe ze het regelen om bij het kieslokaal te komen. Groen Links maakt zich ernstig zorgen of er voldoende vrijwilligers zijn om de bewoners naar het kieslokaal in het Carmel College te brengen.

Woon je in Angeli Custodes en heb je op 19 maart hulp nodig om naar het Carmel College gebracht te worden om uw stem uit te kunnen brengen? Dan wil Groen Links Raalte best een vrijwilligers voor je regelen. Bel dan met 06-44554546.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.