gemeente betaalt griffiekosten blekkerhoek

De gemeente Raalte betaalt 328 euro aan de Blekkerhoek. Dat om de gemaakte griffiekosten te vergoeden die de speeltuinvereniging maakte toen ze naar de rechter stapte om een ‘voorlopige voorziening’ te treffen.

De speeltuinvereniging kreeg in 2013 een dwangsom van de gemeente opgelegd, omdat er feestjes werden gehouden. Dat is volgens de gemeente in strijd met de regels. De speeltuinvereniging ging tegen de dwangsom in protest en vroeg de rechter om een oordeel te vellen. Omdat zo’n zaak veel tijd in beslag neemt, stapte de speeltuinvereniging nog een keer naar de rechter: Dit keer een kort geding.

In het kort geding wilde de speeltuinvereniging om een ‘voorlopige voorziening’ vragen. Dat bleek niet nodig, want toen de aanvraag voor het kort geding was ingediend, wist de gemeente te vertellen dat er tot de uitspraak van de rechter geen boetes uitgedeeld zouden worden. Een gang naar de rechter om niks dus. Een zaak aanspannen kost echter 328 euro. Dat geld wilde de Blekkerhoek graag terug.

Een woordvoerder van de gemeente licht toe waarom de speeltuin de griffiekosten vergoed krijgt: “In vergelijkbare situaties in het verleden hebben we de kosten ook altijd vergoed. Dat doen we nu dus ook.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.