geen straf na dodelijk ongeval raalte

Een 80-jarige vrouw uit Raalte krijgt geen straf voor het veroorzaken van een ongeval met haar auto met dodelijke afloop. Dat heeft de rechtbank besloten. De vrouw reed op 23 november 2012 achterop een stilstaande tractor met kiepwagen in Raalte. Haar 92-jarige bijrijdster overleed aan de gevolgen van het ongeluk. De bestuurster liep zelf ook ernstig letsel op.

Het ongeval gebeurde toen de vrouw bezig was met haar vrijwilligerswerk voor woonzorghuis Angeli Custodes. Zij reed één van de zusters, het latere slachtoffer, na een bezoek aan het ziekenhuis in Deventer terug naar Raalte. Ze zag de tractor stilstaan op de rijbaan en minderde snelheid. Toen zij wilde remmen trapte ze het gaspedaal in plaats van het rempedaal. Niet vast is komen te staan dat de vrouw te hard heeft gereden, dat zij niet goed heeft opgelet of dat zij de situatie verkeerd inschatte.

Tijdens de zitting bleek dat de vrouw haar hele leven heeft gewijd aan het behulpzaam zijn voor anderen. Behalve het vrijwilligerswerk voor het Angeli Custodes, neemt ze ook deel aan de cliëntenraad, heeft zij zich ingezet voor prostituees en drugsverslaafden in Den Haag en werkt zij in de Wereldwinkel. Het ongeluk grijpt de vrouw erg aan en wordt als zeer pijnlijk door haar ervaren. Zij heeft na het ongeluk contact gehouden met de nabestaanden van het slachtoffer.

De rechtbank besloot tot een rechterlijk pardon. De vrouw is vrijgesproken van roekeloos rijden maar de rechtbank oordeelt dat zij schuldig is aan het veroorzaken van verwijtbaar gevaar en hinder op de weg. Vanwege de persoonlijke omstandigheden, het blanco strafblad en de leeftijd van de vrouw is een straf is niet op zijn plaats. Ook uit het oogpunt van vergelding of preventie heeft een straf in deze zaak geen toegevoegde waarde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.