eerbetoon aan oprichter vvd raalte

Bernard Aa richtte de Raalter afdeling van de VVD op, werd in 1974 lijsttrekker om vervolgens gedurende 12 jaar gemeenteraadslid te zijn. Hij legde daarmee de basis voor een gedegen en stabiele positie van de VVD binnen de Raalter politiek, die voortduurt tot de dag van vandaag.

Bij de eerste verkiezingen in 1974 nam de partij deel met een kieslijst van 11 personen en die is gegroeid naar 24 op de kieslijst van komende woensdag.

Mevrouw Aa kan zich de beslissing om de lokale afdeling op te richten nog goed herinneren. “Dat was gewoon hier in de huiskamer. Bernard had daarvoor bij de KVP gezeten, maar vond direct dat er in Raalte een VVD moest komen. En als Bernard iets in zijn hoofd had, dan kwam het er ook,” aldus mevrouw Aa met een gulle lach en daarmee verwijzend naar de vele functies die Bernard (hij overleed in 2000) vervulde.

Zo was Bernard de oprichter van Beaphar, medeoprichter van de RAM, voorzitter van de Oranjevereniging, het folkloristisch Salland Festival en het Cultuur Historisch Genootschap.

De 93-jarige mevrouw Aa volgt overigens zowel de landelijke als lokale politiek op de voet en gaat woensdag dan ook zeker stemmen. “Natuurlijk op de VVD. Ik vind Mark Rutte een heel aardige man, maar woensdag gaat het toch om de gemeente?”, waarna nog diverse anekdotes over de tafel gingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.