eagles met lege handen na 2 0 voorsprong

Go Ahead Eagles heeft zaterdag zijn meerdere moeten erkennen in PSV. In de Adelaarshorst kwam Eagles binnen een half uur op een 2-0 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft gaf de thuisploeg het heft echter volledig uit handen en wist de ploeg uit Eindhoven met drie goals toch nog de volle winst te pakken: 2-3.

Go Ahead Eagles startte flitsend aan het duel. Binnen een minuut wist de ploeg van Foeke Booy op voorsprong te komen. Houtkoop maakte goed gebruik van zijn snelheid op de linkerflank en legde de bal keurig voor de goal, waar Antonia kon binnentikken.

Eagles was veel feller dan PSV en liet de bezoekers niet voetballen. Na een kwartier voetballen nam die druk wat af en begon ook PSV wat in hun spel te komen. Toch waren het de rood-gelen die weer tot scoren kwamen. In de 25ste minuut kwam Rijsdijk knap voorbij Arias aan de rechterkant en legde hij de bal terug op Xander Houtkoop. Houtkoop leek de bal in eerste instantie wat ongelukkig aan te nemen, maar wist met een soepele draai om zijn as alsnog de ruimte voor een schot te vinden. Hij prikte de bal met links keurig in de linker hoek, buiten bereik van Zoet.

Na dik een half uur voetballen kreeg Rijsdijk dé kans om zijn ploeg op een riante 3-0 voorsprong te zetten. Hij faalde echter jammerlijk door bij een één-op-één-situatie recht op de PSV-doelman te schieten. De eerste helft was duidelijk voor Go Ahead Eagles. PSV had weliswaar meer balbezit, maar maakte veel onnodige fouten. Met een 2-0 tussenstand gingen beide ploegen rusten.

Vier minuten na de theepauze was Eagles wederom dichtbij de derde treffer. Rijsdijk gaf een uitstekende voorzet op het hoofd van Falkenburg. Maar de van AZ gehuurde middenvelder kopte deze uitgelezen mogelijkheid naast.

Vanuit de verre doeltrap die volgde kwam de bal met wat geluk via Willems bij Memphis Depay terecht. Zijn poging van twintig meter vloog schitterend in de verre hoek. Die goal bleek de ommekeer in de wedstrijd.

PSV kreeg het betere van het spel en werd gevaarlijker. In de 66ste minuut resulteerde dit in de gelijkmaker. Park liep met de bal de zestien meter binnen en kon nog worden afgestopt. Maar de verdediging van de Deventenaren stond wat te klungelen, waardoor Locadia de bal voor zijn voeten kreeg. De PSV-spits bedacht zich geen moment en schoot vanaf vijf meter hard binnen.

De tweede helft was, in tegenstelling tot de eerste, eigenlijk volledig voor de uitploeg. Toch leek Eagles nog tot een verrassing te kunnen komen. De ingevallen Kolder kopte namelijk een goede voorzet van de andere invaller, Haps, tegen de touwen. De spits stond echter ruim buitenspel, waardoor het feestje dat op de tribunes al losbarstte niet door ging.

Wat er eigenlijk al wel een beetje aan zat te komen, gebeurde vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Arias legde de bal na een goede één-twee op de rechterkant panklaar voor de inlopende Ruiz. Hij hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen om de 2-3 op het scorebord te zetten.

In de extra tijd verzuimde Maher nog om de score verder te doen oplopen. Eagles bleef achter met lege handen, terwijl PSV het carnaval in Brabant een extra feestelijk tintje gaf.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.