eagles hunkert naar eerste zege in de kuip

Als Go Ahead Eagles komende zondag drie punten uit de Kuip weet mee te nemen, dan gaan de mannen van Foeke Booy de boeken in als de eersten die Feyenoord namens Go Ahead Eagles weten te verslaan in de Kuip. Go Ahead Eagles won namelijk nog nooit een wedstrijd bij Feyenoord.

Door: Pim Bokhove

Go Ahead Eagles behoort samen met Cambuur Leeuwarden en NAC Breda tot de enige drie clubs uit de huidige Eredivisie die in competitief verband nog nooit wisten te winnen bij Feyenoord. Kanttekening die daar wel bij gemaakt moet worden is dat Cambuur slechts vier duels speelde en Go Ahead Eagles ‘al’ 28. NAC Breda daarentegen reisde liefst 47 keer naar de Kuip, maar zonder succes tot op de dag van vandaag. Naast Feyenoord zijn Ajax en Cambuur de enige Eredivisieclubs van welke Eagles buitenshuis nog nooit wist te winnen. Ook hier moet een kanttekening gemaakt worden: Go Ahead Eagles speelde slechts drie duels bij Cambuur in de Eredivisie.

Indien Feyenoord het succes in thuiswedstrijden tegen ‘Kowet’ een vervolg kan geven door weer te winnen, betekent dat de 20e competitiezege in de Kuip. De eerste overwinning van Feyenoord op Go Ahead Eagles was tevens de grootste: 6-1. Althans, in de competitie dan. In de derde ronde van de KNVB Beker in het seizoen 1992/1993 liet Feyenoord niks over van Go Ahead Eagles. Onder meer Dean Gorré en Jozsef Kiprich (beiden twee doelpunten) waren verantwoordelijk voor de 7-0 zege die Feyenoord boekte.

Het is niet de eerste keer dat Feyenoord – Go Ahead Eagles op de 30e van maart op het menu staat. 45 jaar geleden was dit ook het geval. De equipe van GA Eagles-trainer František Fadrhonc keerde met een 4-0 nederlaag naar Deventer.

Weet het team van Foeke Booy zondag minimaal één punt mee te nemen uit Rotterdam, dan is dat een record. Het lukte Go Ahead Eagles namelijk nog nooit om Feyenoord drie keer achter elkaar van het winnen te houden in Rotterdam.

7 Voorbeschouwing1

7 Voorbeschouwing2

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.