doelpuntrijk gelijkspel bij pec zwolle nec

De eerste kans van de wedstrijd leverde onmiddellijk een treffer op. Matheusz Klich zette Guyon Fernandez met een prima pass alleen voor NEC-doelman Kalle Johnsson. De spits bleef vervolgens rustig en schoof de bal in de hoek van het doel. Het was voor Fernandez toch alweer zijn negende competitietreffer van het seizoen. Na een kwartier kon Ryan Thomas vrij uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot was te slap en kon gepakt worden door Johnsson.

Langzaam kroop NEC wat uit de schulp. Via Navarone Foor kreeg de ploeg een enorme kans op de gelijkmaker. De levensgevaarlijke Alireza Jahanbakhsh zette zijn ploeggenoot met een mooi balletje alleen voor doelman Diederik Boer, maar Foor schoot vervolgens op de benen van de Zwolle-goalie. Ook Kevin Conboy was dichtbij de 1-1. Uit een hoekschop kopte hij de bal goed in, maar met een fantastische redding hield Boer zijn ploeg wederom op de been.

Terwijl een Nijmeegse treffer in de lucht hing, was het PEC dat tien minuten voor rust de marge verdubbelde. Matheusz Klich bracht de bal uit een vrije trap voor het doel, maar zag vervolgens hoe zijn inzet door alles en iedereen gemist werd en bij de tweede paal zomaar het doel in stuiterde. De thuisploeg leek met een veilige voorsprong de rust ingegaan, maar daar dacht Søren Rieks anders over. Na een hoekschop van NEC kopte Maikel van der Werff de bal weg, waarop Rieks direct uithaalde. Met een hard en laag schot passeerde hij Boer en bepaalde hij de ruststand op 2-1.

NEC kwam scherp uit de kleedkamers, want binnen een minuut na rust stond het 2-2. Na matig ingrijpen van de Zwolse defensie tikte Michael Higdon bij de eerste paal de gelijkmaker binnen. Op basis van de eerste helft een verdiende treffer. Na de 2-2 gebeurde er een tijdje niets, totdat Joost Broerse in de 57e minuut weer eens vernietigend uithaalde. Net als tegen SC Heerenveen schroomde de centrumverdediger niet om het eens van grote afstand te proberen. Ook dit keer met succes, want de bal belandde schitterend in de verre hoek.

Opnieuw moest NEC dus op jacht naar de gelijkmaker en via Jahanbakhsh werd de ploeg al snel weer gevaarlijk. De Iraniër zag hoe zijn schot maar rakelings over zeilde. Ook Higdon had pech in de afwerking, hij raakte de paal. Met pijn en moeite bleef PEC Zwolle overeind, wederom met dank aan Diederik Boer. Uit een hoekschop knikte Rens van Eijden goed in, maar de Zwolle-goalie redde weer uitstekend. In de 70e minuut viel de verdiende gelijkmaker dan toch. Op aangeven van Kevin Conboy tikte Søren Rieks zijn tweede treffer van de avond binnen.

Tien minuten voor tijd had Rieks zelfs zijn derde kunnen maken, maar na een prima voorzet kreeg hij de bal niet tussen de palen. Ook PEC Zwolle kreeg via Fred Benson nog een grote kans. In de 87e minuut ging hij alleen op doelman Johnsson af, maar de invaller zag zijn poging worden gekeerd. Over de hele wedstrijd gezien was het gelijke spel een terechte uitslag. Toch had PEC Zwolle vooraf op meer gerekend. Door dit puntje stijgt PEC wel naar de zevende plaats, maar AZ komt morgen nog in actie. Volgende week gaat Zwolle op bezoek bij SC Heerenveen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.