Home / archiefcentraal / den daas scoort in oude gemeente heino

den daas scoort in oude gemeente heino

Egbert den Daas heeft met zijn partij Lokaal Alternatief een klinkende overwinning in de oude gemeente Heino behaald. In alle stembureaus in Heino werd Lokaal Alternatief de grootste, in Lierderholthuis werd de partij de grootste en in Laag Zuthem moest Lokaal Alternatief alleen het CDA voor zich dulden. Het levert de partij twee zetels in de gemeenteraad op, eentje meer dan de afgelopen vier jaar.

“Lokaal Alternatief heeft laten zien dat we geen eendagsvlieg zijn. Ons concept heeft gewerkt. Heino heeft gezien dat we vier jaar lang voor Heino gestaan hebben,” stelde Den Daas kort na de verkiezingsuitslag.

Vier jaar geleden moest de partij van Den Daas in zijn geliefde kiesdistrict Gemeentebelangen en CDA voor zich dulden. Nu lijkt zijn koers echter vruchten afgeworpen te hebben. Het behoud van Zwembad de Tippe en de realisatie van het Dorpshuus in Heino waren de afgelopen vier jaar speerpunten van de partij. Nu heeft Den Daas zijn pijlen gericht op het oude gemeentehuis op het Marktplein, de bestrijding van sluipverkeer in de omgeving van Lierderholthuis en Laag Zuthem, een skatebaan en een fraaiere entree van het dorp.

De komende vier jaar mag Den Daas het gaan doen met een Lokaal Alternatief-collega aan zijn zijde in de gemeenteraad. Die collega wordt Dick Buitenkamp. Buitenkamp heeft nog geen politieke ervaring, maar stelde woensdagavond gerust te zijn op de ervaring van ‘oude rot’ Den Daas. Den Daas stelde daar tegenover dat de financiële achtergrond van Buitenkamp een versterking is.

Lees ook

Wethouder Engberink afwezig door ziekte

OLST/WIJHE – Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe is de komende periode afwezig in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.