de meteorologische lente is begonnen

De lente is vandaag, 1 maart, begonnen. Althans, de meteorologische lente. Om praktische, maar ook klimatologische redenen begint de meteorologische lente op een vaste datum: 1 maart op het noordelijk halfrond en op 1 september op het zuidelijk halfrond. Deze duurt dan respectievelijk tot 1 juni en 1 december. In de meteorologie wordt met administratieve seizoenen gewerkt.

Astronomische lente

Op het begin van de astronomische lente moeten we nog even wachten. Deze begint dit jaar op 20 maart en eindigt op 20 juni. De begindag is bepaald op basis van de verhouding tussen dag en nacht. Wanneer de dag en de nacht even lang zijn, wordt dit astronomisch gezien als het begin van de lente. De lente eindigt met de zomerzonnewende. Dat is het moment dat de zon het hoogste aan de hemel staat.

Heb je nu een mooie lentefoto? Stuur hem dan op naar redactie@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.