d66 kiest voor de fiets in raalte

Raalte moet voluit kiezen voor de fiets. Dat bepleit D66-lijsttrekker Bert Terlouw. Hij wil dat de gemeente meer aandacht heeft voor de fietsers, bijvoorbeeld door in te zetten op ruimere fietspaden en vaker groen licht. Terlouw omarmt daarmee het fietsenplan Groen licht voor de fiets, dat D66-Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven onlangs presenteerde.

Daarin staan actiepunten om fietsen aantrekkelijker te maken. Terlouw: “Fietsen is snel, schoon en gezond. Alle reden dus om mensen in Raalte te stimuleren vaker de fiets te pakken. Dat kan met voldoende stallingen bij stations en in het centrum, maar ook door veilige fietspaden bij scholen.” D66 Raalte pleit voor het aanleggen van zogenaamde fietssnelwegen naar Deventer en Zwolle.

Nederlanders fietsen veel. En dat neemt alleen maar toe. Tussen 2002 en 2012 steeg het aantal ritten met de fiets met 6 procent. Het aantal gefietste kilometers nam toe met 14 procent. De verwachting is dat ook in de toekomst het fietsgebruik blijft stijgen. Maar de voorzieningen, zoals goede fietspaden en stallingen, zijn hier niet altijd op berekend. D66 lijsttrekker Terlouw: “Iedereen kent het gevoel van zoeken naar een stalling, terwijl je trein bijna vertrekt. Of eindeloos wachten voor een druk kruispunt. We houden te weinig rekening met de fietser. En dat terwijl fietsen zo goed is. Het is schoner voor je omgeving en goed voor je lijf.”

Ook valt de veiligheid voor fietsers te verbeteren. Vooral rond scholen is dit belangrijk. Het waarschuwen van automobilisten voor fietsende kinderen en bredere fietspaden, die gescheiden zijn van de rijbaan, helpen hierbij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.