clubhuis crt en raalter schutterij geopend

De openingshandeling was typerend voor de sfeer op sportpark Ramele: de familie Overmars mocht de handeling verrichten. Zijn waren het afgelopen jaar de verpersoonlijking van goed naoberschap door op hun erf alle medewerking te verlenen aan de opslag van allerlei materialen.

CRT-voorzitter Johan Kiekebosch heette de genodigden welkom, waarbij hij nog eens het ontstaan van wielerpark en clubhuis memoreerde. Na een lange en moeizame weg van ongeveer zes jaar ging het in 2013 ineens met gezwinde spoed: de gemeente wist eindelijk een opening te creëren, ook in financieel opzicht, en rond de zomer werd de sloop van de oude gebouwen en de plaatsing van de units gerealiseerd.

Daarna werd de opbouw en afwerking van het clubhuis met vereende krachten ( ongeveer 150 vrijwilligers waren actief) in zo’n zes maanden afgerond. De nieuwe buren (schutters en fietsers) bleken prima ‘door een deur’ te kunnen, alhoewel in de praktijk elke vereniging z’n eigen gedeelte met ingang heeft.

Kiekebosch bedankte behalve de vrijwilligers ook de gemeente Raalte en de verschillende bedrijven die meewerkten aan de realisering van het clubhuis.

Ook Ben Wichers Schreur memoreerde in z’n toespraak namens de Raalter Schutterij de moeizame weg naar een eigen onderkomen: “Uw verslaggever kon de tel bijna niet bijhouden, maar de schietvereniging had in de afgelopen jaren minstens zes verschillende oefenruimtes.”

Wethouder Gosse Hiemstra feliciteerde namens de gemeente de beide clubs en hun leden met een prachtig clubhuis; voor Sportpark Ramele een mooie aanwinst.

Vervolgens ging een ieder naar buiten, waar het echtpaar Overmars als goede buur de officiële openingshandeling mocht verrichten: zij onthulden de logo’s van beide verenigingen op de zijkant van het clubhuis.

Hierna werden in het clubhuis en op het Carmel Wielerpark de activiteiten van beide verenigingen getoond. Er waren demonstraties van wielrennen, fietscross en mountainbiken. Clubsponsoren WR-Bikes en Kokkie Bikes waren met hun nieuwste racefietsen en MTB’s aanwezig; belangstellenden konden hierop een testrondje fietsen. Er werd volop gebruik van gemaakt.

De Raalter Schutterij stelde iedereen in de gelegenheid te schieten: een “schot in de roos” voor club en bezoekers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.