cda raalte wil decentralisatie zorg uitstellen

Dit bleek tijdens de thema-avond ‘wonen, zorg en werk’ in verzorgingshuis Stevenskamp in Heeten.

Elly van Steen doet een dringend beroep op de lokale VVD en PvdA. CDA Raalte roept de partijen op om in Den Haag bij hun partijgenoten aan de bel te trekken. De gemeente Raalte heeft hard gewerkt aan de voorbereiding van de decentralisatie van zorgtaken per 1 januari 2015. Met diverse instellingen voor zorg en welzijn zijn al afspraken gemaakt.

Het CDA maakt zich zorgen over zowel de omvang van de bezuiniging als de grote onduidelijkheid die er nog steeds is over de wetgeving. De huishoudelijke ondersteuning voor ouderen wordt met 40% gekort en op de begeleiding/dagbesteding wordt 25% bezuinigd. Daarnaast is de gemeente op 1 januari 2015 verantwoordelijk, terwijl de behandelding in de Tweede en Eerste Kamer nog moet beginnen.

Het CDA Raalte roept de Tweede Kamer daarom op om minder te bezuinigen op huishoudelijke ondersteuning en begeleiding/dagbesteding en de decentralisatie met een jaar uit te stellen. Het CDA wil lokaal graag verantwoordelijkheid nemen voor nieuwe zorgtaken. Maar dan moet het rijk geen problemen over de schutting kieperen. De partij wil de ouderen, chronisch zieken en gehandicapten in onze gemeente goed kunnen blijven helpen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.