cda en gb delen zetels olst wijhe

CDA en Gemeentebelangen Olst-Wijhe zijn de grootste partijen in Olst-Wijhe. Beide partijen wisten vier zetels te bemachtigen. PvdA, VVD en D66 pakten allebei drie zetels. Opmerkelijk is dat D66 dus als nieuwkomer direct flink van zich laat horen.

Nog opmerkelijker is dat Sabine Uitslag van het CDA met voorkeursstemmen in de gemeenteraad is gekozen. Uitslag stond dertiende op de kieslijst, maar mag als ze wil aanspraak maken op een zetel.

Door de komst van D66 moeten bijna alle partijen in de gemeente een stoeltje in de raad inleveren. PvdA gaat van 5 naar 3, CDA van 5 naar 4 en VVD van 4 naar 3. Gemeentebelangen won een zetel en gaat van 3 naar 4.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.