cda accepteert beperkt verlies

CDA verloor landelijk veel, ook in Raalte moest de partij inleveren. Lijsttrekker Elly van Steen stelde nadien tevreden te zijn met de uitslag. “Ik hier heel blij mee, ik ben er tevreden mee. We hebben de meerderheid gehouden. De kiezer heeft gezegd ‘ga zo door’. “Van Steen vervolgt: “We hebben aardig wat reuring in de partij gehad. Dat is niet op ons afgestraald.”

En het CDA kreeg inderdaad de afgelopen jaren aardig wat voor de kiezen in Raalte. Zo maakte CDA-raadslid Jan Oosterwechel in de afgelopen raadsperiode bekend zich niet langer te kunnen vinden in de koers van het CDA. Hij stapte uit het CDA, behield zijn zetel en ging alleen verder als Vitaal Salland. Oosterwechel stelde nog een aantal zaken af te willen handelen en vervolgens zijn zetel weer af te staan aan zijn oorspronkelijke partij. Zo gezegd, zo gedaan. Oosterwechel verdween uit de raad.

Ook de CDA-bestuurders zaten niet stil. Roger de Groot, wethouder voor het CDA, solliciteerde naar een functie als burgemeester in De Wolden. Die baan kreeg hij, waardoor hij uit Raalte vertrok. Voor hem kwam Gosse Hiemstra uit Deventer terug.

De grootste klap voor het CDA kwam toen wethouder Ben Haarman aftrad, omdat hij verwikkeld in een conflict raakte met het gemeentebestuur. Op een erf dat Haarman verkocht aan de gemeente, werd een enorm stortgat aangetroffen. De gemeente stelde Haarman aansprakelijk voor de opruimkosten, maar daar wilde de wethouder niks van weten. Hij trad af om zich te kunnen verdedigen tegen de aantijgingen. Die zaak loopt nog steeds. Als vervanger van Haarman, maakte Jacques van Loevezijn zijn intrede als wethouder in het gemeentebestuur.

Overigens verwacht lijsttrekker Van Steen dat haar partij in de komende vier jaar weer plaatsneemt in de coalitie. “Ik verwacht dat we weer vier jaar verder gaan met Gemeentebelangen.” Jacques van Loevezijn heeft reeds te kennen gegeven dat hij beschikbaar is voor nog een periode als wethouder.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.