buurtschapsborden eikelhof gerenoveerd

De buurtschapsborden van de Eikelhof en het informatiebord bij het Steenenkruis zijn weer gerenoveerd. De borden zijn eens in de zoveel tijd aan onderhoud toe, wat wordt verricht door Plaatselijk Belang Eikelhof. Opnieuw werd een plaatselijke verfspecialist in de persoon van Henk Nijkamp van Henk Nijkamp Autoschade bereid gevonden de klus te klaren. Met veel liefde voor het vak en de Eikelhof zijn geheel kosteloos de borden en staanders van roest en oude verf resten ontdaan en vakkundig met de modernste technieken van nieuwe lak en teksten voorzien.

Half september 2013 al werd besloten door het PB Eikelhof dat het weer eens tijd werd voor een groot onderhoud aan de vier borden. Het lijkt een traditie te worden bij de renovatie iets van vernieuwing aan te brengen op de borden. Zo lees je op de achterzijde van de borden, bij het verlaten van de Eikelhof de groet ‘Goed goan’. De borden zijn inmiddels terug geplaatst en kunnen je bij een bezoek aan de Eikelhof niet ontgaan.

Al vanaf juni 1990 staan de naamborden van buurtschap de Eikelhof aan de invalswegen naar kern van de Eikelhof. Het initiatief tot het plaatsen van deze borden kwam toen ter tijd vanuit het bestuur van Plaatselijk Belang Eikelhof. Nico Pelleboer, de huidige voorzitter van PB Eikelhof verzorgde de ontwerpen voor zowel de borden als de teksten. Rick van den Burg werd gevraagd de borden in de vorm van een Eikel te maken en te schilderen in de kleuren van het Plaatselijk Belang Eikelhof. Aanvankelijk was de bedoeling alleen een informatiebord bij het Steenenkruis te plaatsen. Maar het resultaat was zo mooi en dusdanig in het oog springend dat al snel besloten werd ook de drie invalswegen van een bord te voorzien met de tekst: “ Eikelhof gemeente Olst”.

Jaarlijks werden en worden nog steeds de borden schoongemaakt door het bestuur van PB. Zo staan de borden er altijd fris en schoon te pronken. Noodgedwongen werden de borden met de gemeentelijke herindeling in het jaar 2001 voor aanpassing van de gemeente aanduiding “ Olst Wijhe” van hun plaats gehaald. Tegelijkertijd werden toen de borden opnieuw van een verflaag voorzien door de plaatselijke schilder de heer Otto De Venter, kreeg het informatiebord bij het Steenenkruis een onderhoudsbeurt en werden de teksten in hetzelfde sierlijke lettertype aangebracht als de buurtschap borden al hadden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.