burgernet olst wijhe blijft groeien

Met de aanmelding van Donny Brockotter voor het Burgernet Olst Wijhe is het precentage deelnemers in de gemeente op 10 procent gebracht. Het aantal deelnemers is verder gegroeid naar 1.838 burgernetdeelnemers die samen hun eigen woonomgeving veiliger maken. Zij zijn het extra paar oren en ogen die de politie helpen bij een melding van vermissing, roof of inbraak. Donny is in het zonnetje gezet door burgemeester Ton Strien en twee vertegenwoordigers van de politie, wijkagent Roy Kleinlangevelsloo en Angela Zijnge.

De politie gebruikt het burgernet bij dringende zaken, waarbij ze een duidelijk signalement van de persoon en/of het voertuig hebben. Hierbij kun je denken aan diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, tasjesroof, geweld of vermiste personen. Daarnaast is er sinds kort de mogelijkheid om de Burgernet App gratis te downloaden. Met de smartphone App is het mogelijk om de appgebruikers berichten te sturen op basis van hun locatie.

Het verschil tussen Appgebruikers en Burgernetdeelnemers is dat Burgernetdeelnemers zich aangemeld hebben met hun gegevens en daardoor bekend zijn bij Burgernet. Burgernetdeelnemers krijgen aanvullende informatie over acties, nieuwsbrieven en preventie berichten. Zij kunnen met informatie naar aanleiding van een Burgernetactie direct en kosteloos bellen met de centralist van de meldkamer die de Burgernetactie heeft opgezet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.