brede school haalt geld op voor school sri lanka

Kinderen van de Brede School Raalte Dorp hebben geld opgehaald voor de bouw van een school in Sri Lanka. Dit plan ontstond tijdens een vergadering van de Kinderraad over de nieuwbouw plannen van de Raaltese school. De kinderen mogen meebeslissen over de inrichting van de nieuwe speelplaats en het gebouwen, maar tegelijk beseffen ze dat niet ieder kind naar school kan. Daarom heeft de Kinderraad contact gezocht met Stichting Havanos uit Raalte.

Deze stichting heeft zich als doel gesteld om met geld en middelen de bevolking van Noord-Oost Sri Lanka te helpen. De Kinderraad heeft besloten om een sponsorloop te organiseren en de opbrengst te besteden aan de bouw van een school in Skri-Lanka. Alle kinderen van de Brede School Raalte Dorp hebben veel rondjes gerend tijdens een gymles. Deze rondjes werden gesponsord door ouders, buren, familie en andere bekenden.

Na veel vermoeiende rondjes, konden de kinderen het sponsorgeld gaan ophalen. De afgelopen week heeft de Kinderraad het eindbedrag van 1103 euro aan Sieni en Cor Schouten van stichting Havonos overhandigd. De Wilde Ganzen zal het opgehaalde bedrag verhogen tot 1709 euro.

Stichting Havonos zal dit bedrag besteden aan de inrichting van leslokalen in een nieuw te bouwen school in Skri Lanka. De Kinderraad van de Brede School Raalte Dorp kijkt met voldoening terug op de organisatie van de sponsorloop, maar gaat nu ook weer meepraten over het nieuwe schoolgebouw aan de Oude Molenweg.

Meer informatie en foto’s kun je vinden op staging2.nieuweschoolraalte.nl en staging2.havonos.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.