brandend vliegtuig geblust in raalte

In werkelijkheid behoort het vliegtuigje bij het bedrijf StuntCamp. In het kader van samenwerking tussen verschillende brandweerkorpsen werd een calamiteit geoefend.

Scenario

Stuntcamp biedt onder deskundige leiding teambuildingsactiviteiten aan in een productiehal. Tijdens het incident waren vijftien personen aanwezig om samen enkele stunts uit te voeren. De eigenaar, Chuck Borden, is een stunt aan het voorbereiden voor een film. Er is een vliegtuigje tegen een gebouw gereden wat in de brand geraakt. Hij heeft de stunt nodig bij de uitvoering van een film waarin hij deze stunt gaat verzorgen. Hierbij probeert hij enkele effecten uit maar dat gaat mis. Als gevolg van een verkeerde proef-ontploffing ontstaat brand. Door de klap is het vliegtuigje en uitstromende brandstof gaan branden. De brand slaat over naar het bedrijf. Door de explosie raakt 1 personeelslid dodelijk gewond. Op dat moment is in de productiehal van Stuntcamp een teambuildingsactiviteit begonnen. De mensen verlaten het gebouw en er zijn nog 3 personen vermist.

Door de chaotische situatie is onbekend hoeveel slachtoffers er zijn, om welk toestel het gaat en hoeveel inzittenden er in het vliegtuigje zaten. Dat is de werkelijkheid bij de hulpverleners.

De piloot, eigenaar van het bedrijf, is aanspreekbaar en kan alle informatie geven als er goed wordt doorgevraagd. Er is een boze buurman die wat amok maakt en zich beklaagt over de stunts en lawaai overlast. Brengt halverwege ook informatie in dat het bedrijf zelfs een vliegtuigje heeft gekocht en daar mee aan de gang wil op buitenterrein. Na aankomst van de brandweer wordt duidelijk (door verkenning) dat het incident is veroorzaakt door naar het lijkt een mislukte stunt met een vliegtuigje.

De eigenaar van StuntCamp is als piloot aanwezig als bedrijfsbeskundige en kan aanwijzingen geven over de activiteiten in het pand. De brandweer wordt gealarmeerd en verleent noodzakelijke hulp. Aan het einde van de inzet, net voordat brandmeester wordt gegeven, raken twee brandweermensen in nood als gevolg van neerstortende dakplaten. Ze melden dat via noodoproep aan de bevelvoerder. Het contact wordt daarna verbroken. De procedure “eigen personeel in nood” moet in gang gezet worden. Indien dit correct is opgestart en reddingsoperatie wordt georganiseerd wordt “einde oefening” gegeven.

Afsluiting

Onmiddellijk na afloop van de oefening werd deze mondeling nabesproken tussen ploeg/bevelvoerder en observator. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de oefenavond afgesloten. Een dankjewel voor alle deelnemers, slachtoffers en overige helpers en in het bijzonder ook de eigenaar van het object, stuntman Chuck Borden. Hij heeft er voor gezorgd dat de diverse brandweerkorpsen een zeer geslaagde oefening konden houden door zijn pand acht avonden beschikbaar te stellen en zelf iedere avond aanwezig te zijn in de rol van Piloot.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.