blunderende gentenaar brengt pec in finale

NEC begon fel aan de wedstrijd. In de eerste minuten zetten de bezoekers goed druk en kwam PEC moeilijk aan voetballen toe. Maar die felheid werd al snel minder. Het eerste schot op doel van de wedstrijd kwam na dertien minuten voetballen, maar was een eenvoudige prooi voor Boer.

PEC en NEC speelden beide zeer matig voetbal in de eerste helft. Er werd veel balverlies geleden en echt goed uitgespeelde kansen waren schaars. Het eerste doelpunt kwam dan ook uit de lucht vallen. De bal kwam na een rommelige situatie in de zestien van NEC terecht bij Drost. Hij schoot van afstand slapjes in, maar door de drukte voor de goal kon Gentenaar niet alert reageren en rolde de bal fortuinlijk in de hoek.

Zeven minuten later zorgde Broerse voor het nodige gevaar. Hij nam een vrije trap van een meter of twintig en dwong daarbij de NEC-goalie tot een uiterste krachtinspanning. De knal van de PEC-aanvoerder vloog richting kruising, maar Gentenaar toonde zich (op dat moment) een uitstekende sluitpost.

PEC maakte het spel en NEC liet bar weinig zien. De gelijkmaker was dan ook verrassend te noemen. Een voorzet uit een vrije trap werd doorgekopt, waarna Kevin Conboy op spectaculaire wijze de 1-1 binnen schoot. Hij kwam acrobatisch invliegen en raakte de bal uitstekend.

Vlak voor rust had Klich nog een goede kans om PEC weer op voorsprong te brengen, maar zijn schot vanaf een meter of zeven ging over.

Het begin van de tweede helft was niet bijzonder. In de 16de minuut was er pas weer een kansje te bespeuren. Van Hintum ging achterin in de fout waardoor Higdon op Boer af kon stomen. Maar de spits van de Nijmegenaren schoot gehaast over.

Aan de 22 spelers op het veld was niet af te zien dat het om een halve finale ging. Goed voetbal zat er niet in en de echte strijd om dit te compenseren was maar sporadisch aanwezig. In de 78ste minuut kreeg Higdon wederom een goede kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Maar na een geweldige hoge dieptebal kon hij deze niet goed controleren.

Tien minuten voor tijd werd PEC aan de zege geholpen. En niet zo’n beetje ook. Een schot van Van der Werff van zo’n dertig meter leek ongevaarlijk in de handen van Gentenaar te eindigen. De doelman van NEC ging echter ongelofelijk knullig in de fout en liet de bal onder zich door glippen.

NEC probeerde nog wel wat terug te doen en kwam nog tot een kansje in de slotfase, maar Boer hield zijn doel schoon.

In de finale treedt PEC aan tegen Ajax of AZ. Die twee ploegen spelen donderdagavond tegen elkaar in de andere halve finale. De eindstrijd staat op zondag 20 april gepland en wordt in De Kuip gespeeld

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.