blekkerhoek weigert voorstel gemeente

Speeltuinvereniging Blekkerhoek uit Raalte heeft het voorstel van de gemeente Raalte om de last onder bestuursdwang in te trekken van de hand gewezen. Voorwaarde van de gemeente was namelijk dat Blekkerhoek dan zijn gang naar de rechter moest staken en daar wil de vereniging niet aan.

“Dat had de gemeente ook wel eerder kunnen doen,” stelt Gerwin Willemsen van de speeltuinverenging. “Wij willen duidelijkheid van de rechter of we recht hebben op overgang.” Moet de rechter oordelen dat Blekkerhoek in aanmerking komt voor overgangsrecht, dan houdt dat in dat het zaaltje van de vereniging wee verhuurd mag worden voor feestjes en partijen.

Dat is waar de kwestie tussen de vereniging en de gemeente om draait. De speeltuinvereniging kreeg in 2013 een dwangsom van de gemeente opgelegd, omdat er feestjes werden gehouden. Dat is volgens de gemeente in strijd met de regels. De speeltuinvereniging ging tegen de dwangsom in protest en vroeg de rechter om een oordeel te vellen.

Overigens heeft de speeltuinvereniging inmiddels de regels voor verhuur aangepast: Na 20.00 uur wordt de zaal niet meer verhuurd. Dat maakte ook dat de gemeente voorstelde om de dwangsom op te heffen. Omdat de Blekkerhoek haar oude regels (waarin staat dat de zaal ’s avonds nog wel verhuurd mag worden) onder de rechter heeft gelegd, was dat voor de gemeente reden om de rechtsgang te staken.

“Als de rechter bepaald dat we in aanmerking komen voor overgangsrecht, betekent dat dat we wel weer mogen verhuren ’s avonds,” stelt Willemsen.

De zaak dient donderdag 20 maart om 15.15 uur voor de bestuursrechter in Zwolle.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.