Home / archiefcentraal / bijzonder transport grondpers zorgt voor file

bijzonder transport grondpers zorgt voor file

Er was een kleine file op de Rijksstraatweg in Den Nul omdat er een bijzonder transport voorbij kwam. Om ongeveer 6.30 uur vanochtend reden er twee speciale vrachtwagens over de weg en één daarvan vervoerde een grondpers. De vrachtwagen met pers reed eerst achteruit op de weg die langs de dijk loopt. Daar wachten ze even om daarna de Tichelstraat in te rijden naar de Fortmonderweg.

De grondpers pompt de te ontgraven grond door een leiding. Hierdoor hoeft de aannemer die niet met vrachtwagens te vervoeren. Grond die bij buurtschap Fortmond vrijkomt kan dan in een nabijgelegen zandplas worden geborgen. Het project IJsseluiterwaarden Olst wordt uitgevoerd in kader van Ruimte voor de Rivier. Op de pers staat met zwarte letters IJssel.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.