amerikaanse windmolen heeft onderhoud nodig

De bekende Amerikaanse watermolen bij de Hondemotswetering bij Raalte heeft na een grote restauratie tien jaar geleden dringend nieuw onderhoud nodig. De stichting die eigenaar is van de opvallende molen doet daarom een beroep op leden van de Rabobank Salland om in het kader van de actie ‘Hart voor Salland’ voor dit doel te stemmen.

Al bijna 100 jaar geleden hebben de voorouders van de familie Overesch de molen laten bouwen voor het beheersen van de waterstand in dit van oorsprong natte gebied van de Hondemotswetering. Na een ingrijpende restauratie in 2003 is de molen opnieuw gaan draaien. De familie is in het stichtingsbestuur betrokken bij het huidige beheer. De molen wordt druk bezocht en ligt aan wandel- en fietsroutes in dit mooie stuk Salland tussen Raalte en Heino.

Via de actie Hart voor Salland stelt de bank een deel van haar winst beschikbaar voor ondersteuning aan lokale verenigingen, stichtingen en maatschappelijke instanties. Omdat de Rabobank een coöperatie is, beslissen de leden welke lokale initiatieven en projecten worden ondersteund met deze financiële bijdrage. Ieder lid krijgt 5 stemmen, die kunnen worden toegekend aan verenigingen en stichtingen die hij/zij een warm hart toedraagt. Aan één organisatie mag een lid maximaal twee stemmen geven. Op deze wijze bepalen de leden wat zij belangrijk vinden. De actie loopt tot vrijdag 28 maart.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.