aloys elders van dorpssmid naar specialist

Met inmiddels alweer de vierde generatie aan het roer, heeft Constructiebedrijf Aloys Elders sinds de oprichting in 1902, een stevige reputatie opgebouwd als leverancier van speciaalproducten in staal, rvs en aluminium. De laatste jaren steeds meer voor opdrachtgevers in Midden- en West Nederland. En dat terwijl Salland toch ook voldoende potentiele klanten en partners te bieden heeft. Hoog tijd dus voor Elders om zichzelf in eigen regio (opnieuw) op de kaart te zetten!

Hoewel relatief klein in omvang, levert Constructiebedrijf Aloys Elders een breed scala aan bedrijfsactiviteiten. Ooit begonnen als eenmansbedrijf met een smederij, heeft Elders zich door de jaren heen ontwikkeld als specialist voor maatwerk in staal, rvs en aluminium. Directeur Martijn Elders: “Kunnen bogen op een bestaan van meer dan 110 jaar is een groot goed, maar kent ook nadelen. Van oorsprong kende men ons in Heeten en omgeving als de dorpssmid. Tegenwoordig zeg ik wel eens: we zijn dorpssmid 2.0. Toch weten veel collega-bedrijven uit Salland nog altijd niet beter dan dat we ‘iets met staal’ doen. Onze core business bestaat hoofdzakelijk uit het leveren van producten voor de industrie en landschapsinrichting/infra. Daarin zijn we heel veelzijdig.”

Elders: “In landschapsinrichting wordt heel veel cortenstaal verwerkt, met name bij opsluitingen (afscheidingen/keerwanden tussen bijvoorbeeld grasveld en pad). We maken daarnaast veel plantenbakken, pergola’s en stalen elementen op speelplaatsen. Maar ook producten voor daktuinen, tribunes en bordessen. Hierbij schuwen wij het staalwerk voor grotere projecten, zoals onderwijsinstellingen en overheid niet. NEMO en IJdock (paleis van justitie) in Amsterdam behoren tot ons portfolio. Een ander markant project was de productie van enkele kunstwerken voor de troonswisseling. Met name door de spectaculaire montage bij het muziekgebouw aan het IJ, onder begeleiding van leger en politie! Uitdagende projecten waarin toch wel de nodige kennis en expertise wordt gevraagd.

Op industrieel gebied maken we o.a. veel materialen voor houtverbrandingsinstallaties, zoals leidingwerksystemen, buizen, en uitblaaskasten. We merken in alle disciplines dat aluminium en RVS vanwege het duurzame karakter steeds meer wordt toegepast.”

De meeste opdrachten voor Elders zijn maatwerk. Vrijwel geen enkele klus kan worden gereproduceerd. “De laatste jaren hebben we erg veel geïnvesteerd in plaatbewerkingsmachines. Hoewel vrij uitgebreid, is ons machinepark niet uitgerust voor grote, seriematige orders. Daar ligt onze kracht ook niet. Met kleine en middelgrote orders kunnen wij daarentegen juist zeer concurrerend zijn”.

Een bestaan van meer dan 110 jaar is niet zomaar voor elk bedrijf weggelegd. Naast vakmanschap en expertise zit de kracht volgens Elders in haar toegankelijke, open verstandhouding met zowel klanten, partners als leveranciers. “We streven er te allen tijde naar, zoveel mogelijk met elkaar op één lijn te zitten en effectief mee te denken met de klant. Het liefst al vanaf een zo vroeg mogelijk stadium. Daarnaast is het belangrijk nieuwe ontwikkelingen te volgen en bij te houden. Blijven investeren dus. In materieel en momenteel in de komst van het CE keurmerk voor constructies. Zo geef je meteen een signaal af aan je klanten en leveranciers: “Wij zijn klaar voor de toekomst!”

Constructiebedrijf Aloys Elders

Dorpsstraat 72

8111 AE Heeten

T: 0572-381280

E: info@aloyselders.com

I: staging2.aloyselders.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.