alle kandidaten piano examen slagen

EPTA is een internationale vakvereniging van en voor professionele pianisten en pianodocenten en biedt een platform waar de professionals kennis en ervaring delen en elkaar informeren en inspireren omtrent alle facetten van het pianospelen en piano-onderwijs.

Voor bij EPTA aangesloten pianodocenten bestaat de mogelijkheid leerlingen aan te melden voor de jaarlijkse landelijke graadexamens. Deze zijn op 15 maart

van start gegaan bij Atelier Acht in Olst. Drie pianodocenten uit Olst-Wijhe (Rianne Hoek van Dijke), Zwolle (Sonja Hoving-Huizing) en Luttenberg (Nynke Atsma) hebben hun leerlingen zo opgeleid dat ze voldoen aan de eisen van de graadexamens. Het behalen van een graaddiploma getuigt van het beheersen van het daarbij behorend speelniveau en theoretische kennis. De praktijk heeft geleerd dat deze bevestiging niet alleen inspireert om door te gaan voor een hogere graad, maar ook dat het speelplezier met sprongen toeneemt.

Onder voorzitterschap van Coosje de Wit (initiatiefnemer van de landelijke EPTA graadexamens) heeft de jury vastgesteld dat het niveau van de jonge deelnemers (tussen 7 en 23 jaar) heel hoog was. Op het rapport van de geslaagden stonden dan ook lovende woorden, aangevuld met inspirerende tips en adviezen. Bij het uitreiken van de diploma’s benadrukte Coosje dat de leerlingen het geheel aan zich zelf te danken hebben dat ze geslaagd zijn maar dat dit resultaat ook bereikt is door de kwaliteit van de pianodocenten en de ondersteuning van de ouders en soms grootouders.

De geslaagde kandidaten zijn:

Graad A1: Malika Pala (Wijhe); Lieske van Galen (Zwolle); Noa Schudde (Zwolle); Elise Hut (Wijhe); Jens Korsmit (Wijhe); Elise Bernard ( Lemelerveld); Remco Huetink (Lemelerveld).

Graad A2: Indy Rijpma (Wijhe). Graad B: Raymon Arnold ( Lemelerveld) en graad E Selma Noordergraaf ( Wijhe).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.