agnes kreileman prepareert tropische vlinders

Sinds het begin van dit jaar is Agnes Kreileman met een bijzondere hobby bezig, die eigenlijk veroorzaakt is door haar zoon, die met dit idee kwam. Op zich helemaal niet zo vreemd, omdat zij daarmee in de voetsporen treedt van haar vader. Haar vader Johan van Dooremolen stond in Raalte bekend als imker, maar daarnaast prepareerde hij ook allerlei dieren, waaronder ook vlinders. Zo is het gekomen dat zij nu enkele maanden geleden een webshop is gestart waarin zij vlinders aanbiedt uit allerlei werelddelen.

Deze vlinders worden door haar zelf geïmporteerd en vervolgens ook door haar geprepareerd. Darna gaan ze de verkoop in. Op deze manier krijgt ze de meest bijzondere en exotische vlinders onder handen. Het zijn overigens allemaal kweekvlinders en geen beschermde exemplaren die door haar verkocht worden. De vlinders komen onder andere uit Peru, Indonesië, Madagaskar en Afrika en worden daar ter plekke gekweekt. Dat versterkt ook de lokale economie. De meeste tropische vlinders hebben een korte levensduur van één of enkele weken. De levensverwachting is in de natuur vaak lager door natuurlijke vijanden en een bedreigde leefomgeving. Een deel van de gekweekte vlinders wordt weer uitgezet in de natuur, hierdoor wordt de lokale

flora en fauna ondersteund.

Nadat de vlinders zijn gearriveerd in Raalte, worden de vlinders behandeld, opgespannen, gedroogd en ingelijst. De lijsten, in wit en zwart uitgevoerd, zijn zogenaamde baklijsten/3D lijsten waarin de vlinders mooi royaal uitkomen en niet worden platgedrukt. Ook is Kreileman gestart met het plaatsen van vlinders onder glazen stolpen om zo nog meer het natuurlijke effect te imiteren. Er zijn vlinders in alle soorten, maten en prijsklassen en in de meest fantastische kleurschakeringen.

Neem bijvoorbeeld de Morpho’s. Deze komen uit de Amazone en hebben een helder diepblauwe spiegelende kleur en een spanwijdte tot wel 15 cm. De ingelijste en geprepareerde vlinders worden vervolgens via de webshop op de markt gebracht en sieren menig interieur op in Nederland. Maar ook verkoopt Agnes al in België, Zweden en Turkije.

Meer informatie? staging2.opgezettevlinders.nl of 0572-707043.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.