acties protest rechterensedijk

De Vrienden van Dalfsen voeren de acties tegen de kaalslag aan de Rechterensedijk verder op nu de verkiezingen en de volksraadpleging van 19 maart as dichterbij komen.

1. Wij zullen zorgen dat het dorp langzaam maar zeker groener zal worden van alle protestposters die burgers op hun ramen plakken. Wij roepen alle inwoners op om mee te doen aan dit burgerprotest en op die manier Dalfsen met recht ‘het groenste dorp van Nederland’ te maken.

2. Op de zaterdagen 8 en 15 maart gaan de Vrienden van Dalfsen flyers uitdelen in Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen, Hoonhorst en Oudleusen. Daarmee roepen we burgers op om bij de volksraadpleging te kiezen vóór herwaardering van het besluit tot bomenkap. Tekst van de flyer is eenvoudig: herwaardering? ja. Natuurlijk

3. In week 11 (van 10 t/m 16 maart) plaatsen wij een grote advertentie in een plaatselijke krant. Deze wordt ondertekend door ca. 60 Dalfsenaren uit alle sectoren van de samenleving. Zij roepen op om bij de volksraadpleging te kiezen vóór herwaardering.

4. Op zaterdagmiddag 15 maart houden we een demonstratieve optocht vanaf het Kerkplein naar de Zwevende Steen. Wij dragen dan –in een optocht vol treurnis- 121 stokken mee als symbool voor de 121 bomen die als gevolg van het kapbesluit van de gemeenteraad moeten sneuvelen langs de Rechterensedijk. Deze stokken worden bij de Zwevende Steen op symbolische wijze ten grave gedragen.

Verzamelen op het Kerkplein op 15 maart 2014 , ’s middags om 16.00 uur.

KOMT ALLEN

Nadere info te verkrijgen bij

Bertil Uittenbogaard, voorzitter, tel 0529 43 42 20

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.