aandacht voor veiligheid met ludieke actie

Bewoners van de Arendshorst en Collendorn in Raalte hebben vrijdag op een ludieke wijze aandacht gevraagd voor de veiligheid in hun straat. De bewoners ervaren op talloze plekken in de twee straten een onveilige situatie. Naast de afsluiting van overzichtelijke kruising Collendoorn – Burgemeester Zuidwijklaan zijn er ook nog veel andere veiligheidspunten die de groep graag anders zou zien.

Zo zijn er op de Arendshorst parkeerproblemen, ontbreken er stoepen, wordt het verkeer nu over noodbestrating geleid en zijn er veel zorgen over de ongelukkig opgezette doorgang Arendshorst – Burg. Zuidwijklaan. Op dit moment lopen er gelukkig ook constructieve gesprekken met de gemeente.

Om het belang nog wat meer te benadrukken hebben de bewoners vrijdag carnaval gevierd bij ‘de muur van de Collendoorn’, waarbij de kinderen met stoepkrijt en verf wat kleur hebben aangebracht aan de ongewenste afsluiting. Ook hebben enkele lokale politieke partijen inmiddels belangstelling getoond voor deze problematiek. “Hopelijk kunnen we samen tot een geschikte oplossing komen voor alle partijen”, stellen de bewoners.

Er is inmiddels ook een Facebook-pagina opgericht waarbij er openlijk kan worden gediscussieerd wat er beter kan. Meedoen? Wordt dan ‘vriend’ van Collendoorn Arendshorst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.