wijhenaren denken mee over bieb

Het college B&W van de gemeente Olst-Wijhe geeft inwoners van Wijhe alsnog de kans om mee te denken over de toekomst van de bibliotheek in het dorp. De bestuurders zijn tot de conclusie gekomen dat hier niet genoeg ruimte voor gegeven is in de voorbereiding van het besluit over de toekomst van de bieb.

Het bezuinigingsvoorstel dat eerder werd gedaan, blijft bestaan, maar bewoners krijgen de mogelijkheid om met initiatieven te komen. Het voorstel van de inwoners moet wel aan de bezuiniging van 10% blijven voldoen.

Plaatselijk Belang Wijhe heeft inmiddels een werkgroep in het leven geroepen met mensen die graag hun bijdrage willen leveren. Plaatselijk Belang ziet het liefst dat de bieb blijft bestaan in het huidige pand. Dat is een lastige opgave, maar ze willen graag meepraten en ze zien ook mogelijkheden. De Bibliotheek Olst-Wijhe is ook bereid om mee te denken over een alternatief plan.

Als de stichting toch besluit om het huidige pand in Wijhe te verkopen, dan koopt de gemeente dit pand over voor de boekwaarde. Daarna gaat de gemeente proberen om het pand te verkopen. Een gedeelte van de opbrengst gaat de gemeente gebruiken om de extra kosten voor de gemeente en de stichting te dekken.

Het voorstel van de inwoners van Wijhe moet in september klaar zijn. Dan kan het voorstel meegenomen worden bij de begrotingsbehandeling 2015 en volgende jaren. Als er geen nieuw voorstel komt, komt er alsnog een haal- en brengpunt in Wijhe.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.