werkloosheid stijgt hard in raalte

De werkloosheid in de gemeente Raalte is aan het eind van 2013 snel opgelopen. In vergelijking met een jaar eerder, steeg het aantal aanvragen van een werkloosheids- of bijstandsuitkering met ruim 50 procent.

Het werkloosheidspercentage in Raalte is gestegen tot 6,0%. Het gaat nu om meer dan 1000 personen.

Tegelijkertijd is de werkloosheid in Raalte nog steeds beduidend lager dan het gemiddelde in de regio (gemiddelde in regio is 8,5%). De bijstandspopulatie die begin 2013 nog bestond uit 272 uitkeringen, is eind december vergroot naar 301 uitkeringen. Omdat uitkeringen vaak met terugwerkende kracht worden vastgesteld, is deze stijging in het laatste kwartaal nu pas goed waarneembaar. Er komen steeds meer inwoners bij de gemeente om een aanvraag voor bijstand te doen. Het aantal aanvragen in 2013 komt op meer dan het dubbele van 2012. In november 2013 was het aantal aanvragen nog weer 50% meer dan het gemiddelde per maand in 2013.

Wethouder Gosse Hiemstra vindt de ontwikkelingen erg zorgelijk: “Het is belangrijk dat het bedrijfsleven en de gemeente er samen alles aan doen om zo veel mogelijk mensen uit Raalte ook aan het werk te helpen. Het actieplan jeugdwerkloosheid en het regionaal sociaal akkoord moeten mede tot succes leiden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.