wat is er te kiezen is er wat te kiezen

Na een lange tijd van onzichtbaarheid op deze site heeft Janneke Dochter de virtuele pen weer ter hand genomen. Er is ook weer wat meer tijd voor; het gezin Dochter bestaat weer uit twee personen, nu de zoon eigen huisvesting heeft gevonden.

Janneke heeft zich proberen te verdiepen in de verkiezingsprogramma’s van de lokale politieke partijen.-En dat hoort eigenlijk iedereen te doen, of niet ?

Een paar zijn – nog- onvindbaar op de site van die bewuste partijen, een paar zijn slechts heel summier en er zijn ook enkele duidelijke en uitgebreide programma’s. Even los van de standpunten; complimenten voor D66, Lokaal Alternatief en het CDA .

Na lezing van wat wel beschikbaar is komt Janneke tot de conclusie dat er niet zoveel onderscheid is in wat de verschillende partijen nu de komende jaren met Raalte willen.

Ze willen allemaal het beste voor de inwoners, zo mogelijk minder lasten, goed onderwijs, meer aandacht voor veiligheid, aandacht voor cultuur en sportstimulering, een “gezonde” begroting, en een goede maar goedkope uitvoering van de wettelijke taken die de gemeente op haar bord geschoven gaat krijgen.

Natuurlijk zijn er hier en daar nuanceverschillen waar te nemen, maar op basis van wat Janneke tot nu toe gezien heeft moet de vorming van een heel brede coalitie geen enkel probleem opleveren. Tenzij al die partijen een eigen wethouder willen natuurlijk…….

Een paar punten die Janneke opgevallen zijn:

– Het volstrekt onhaalbare plan van één partij die bij een verdergaande herindeling van gemeenten een referendum wil in Heino of ze nu bij Zwolle of Deventer willen…

– De vrij unanieme afkeer van grote windmolens, terwijl dat toch relatief veel en goedkope energie oplevert

– Geen enkele partij durft aan te geven op welke terreinen er zonodig bezuinigd mag worden

– Het plan voor een verplichte opruimcorvee voor leerlingen langs fietsroutes naar het voortgezet onderwijs

Voorlopig komt Janneke tot de conclusie dat het eigenlijk niets uitmaakt op welke partij ze op 19 maart gaat stemmen. En dan kun je maar beter op een grote partij stemmen, want 5 of 6 partijen in één college met 6 wethouders…… nou nee.

Of, dames en heren politici, ziet Janneke het helemaal verkeerd?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.