vvd wil van dwangsom blekkerhoek af

. Dat meldt de partij op haar website.

Het bestuur van de vereniging heeft in een gesprek aangegeven de ruimte aan de Ceintuurbaan alleen te zullen gebruiken conform afspraken met de gemeente. Met deze toezegging vervalt volgens de VVD elke grond onder deze maatregel.

“Tijdens ons gesprek bleek overduidelijk dat deze zware maatregel de gemoederen onnodig op scherp zet en het vinden van een oplossing juist in de weg staat. Wij verwachten dat, juist als het college het drukmiddel eraf haalt, de kwestie in goede banen geleid kan worden”, aldus de fractie na een gesprek met het bestuur.

De VVD bracht vrijdagmiddag een werkbezoek aan De Blekkerhoek na hernieuwde signalen dat het overleg tussen gemeente en de speeltuinvereniging stroef verliep. Het actuele punt waren de griffiekosten die vereniging moet betalen, vanwege gedraai van de gemeente. “We hadden echter sterk het idee dat dit niet het échte punt was. En dat bleek ook zo. Tijdens het bezoek bleek dat de verhouding tussen de vereniging en de gemeente uitermate slecht is”.

“We zijn hiervan geschrokken. Meerdere malen is ons verteld dat er constructieve contacten waren en dat ‘een broedende kip niet gestoord moet worden. Nu blijkt dat dit gewoon niet klopt. De gemeente vindt dat er goed gecommuniceerd wordt, maar het bestuur heeft een totaal ander verhaal. Het is weer hetzelfde liedje”, aldus Ben Nijboer en steunfractielid (en oud-bewoner Blekkerhoek) Adri de Vries, die vinden dat de burgemeester hier persoonlijk moet ingrijpen, te beginnen met het intrekken van de maatregel.

“De rechter doet op 20 maart uitspraak over de vraag of De Blekkerhoek op basis van het overgangsrecht ook in de toekomst ruimtes mag verhuren voor private feestjes. Die procedure zal vanzelf voor duidelijkheid zorgen. Wij vinden het de taak van de gemeente om zorg te dragen voor ‘normale’ verhoudingen, zodat het probleem opgelost wordt. Die oplossingen liggen er wel, maar dan zal van gemeentewege actiever en constructiever meegewerkt moeten worden dan tot nu toe”.

Inmiddels is de oproep aan de burgemeester door de VVD ingediend. Afgesproken is dat het speeltuinbestuur en de VVD-fractie contact houden totdat het probleem is opgelost.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.