vvd wil maatregelen bij afslag n35 ganzepan

De Raalter VVD wil dat er maatregelen genomen worden bij de afslag Ganzepanbrug/Hagenweg vraagt nu de N35 tussen Zwolle en Wijthmen binnen enkele jaren wordt verbreed naar een 2 keer 2-baansweg. De VVD verwacht dat deze afslag, waar regelmatig ongelukken gebeuren, meegenomen wordt in het grotere plan om de N35 veiliger te maken.

“We verwachten dat deze oversteek wordt meegenomen in de plannen rond het wegdeel Wijthmen-Zwolle, omdat het direct effect heeft op deze afslag”, zo stelt de VVD. De fractie reageert daarmee op een signaal van Plaatselijk Belang Laag Zuthem dat zich zorgen maakt over de effecten van de geplande verbreding op de situatie bij de Ganzepanbrug. Het bestuur maakt zich ook zorgen over het overstekend agrarisch verkeer dat niet onder de brug door kan, en dus de N35 moet oversteken.

“Het is een terechte zorg. Hier zijn in het verleden inderdaad veel ongelukken gebeurd en oversteken is, zoals PB ook aangeeft, hier knap lastig”. PB stelt voor hier stoplichten te plaatsen, zoals vorig jaar ook een periode is gebeurd.

“Het college heeft ons afgelopen najaar gemeld dat er in het eerste kwartaal van 2014 een plan gepresenteerd wordt rond alle onveilige knelpunten tussen Wijthmen en Nijverdal. De afslag Ganzepanbrug/Hagenweg hoort zeker in dit rijtje thuis. Wij nemen aan dat dit is opgenomen in het plan zoals dat op korte termijn zal worden gepresenteerd, en anders moet dat alsnog worden opgenomen. De zorgen zijn terecht. Extra maatregelen zijn gewoon noodzakelijk”.

Overigens vindt de VVD dat het hoog tijd wordt dat bekend wordt gemaakt welke maatregelen er worden getroffen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.