vvd tegen jop in drostenkamp

De Raalter VVD-fractie is en blijft tegen het plaatsen van een jongerenontmoetingsplek in Drostenkamp. “Een hangplek creëren nodigt uit tot kattenkwaad,” stelt de partij.

“De ervaring leert dat ‘gebouwde’ hangplekken vooral worden gebruikt om ze te vernielen,” aldus de VVD. Ze stelt dat een jongerenontmoetingsplek het jongerenprobleem niet oplost. “Ze zorgen wel voor concentraties van jeugd en dat vraagt om baldadigheid. Van de JOP’s in Raalte-Noord en Luttenberg was binnen korte tijd weinig meer over. Een schadepost van duizenden euro’s.”

De VVD stelt dat de vernielingen juist door jongeren, die niet om zo’n hangplek hebben gevraagd, worden gepleegd. “De jongeren die nu bij de voorgenomen realisatie betrokken zijn, zijn ook niet de jongeren die erg lang gebruik maken van zo’n hangplek. Dat soort groepen wisselt ‘met de snelheid van het licht’, in samenstelling en wensen.”

Ook vindt de VVD de argumenten om een jongerenontmoetingsplek te plaatsen, opmerkelijk. “Er is een evaluatie gehouden onder de buurtbewoners, over de overlast tijdens de afgelopen zomer. En.…..er is in een half jaar tijd, slechts één incident gemeld. Anders gezegd; Er is dus eigenlijk geen probleem,” stelt VVD vast. “Dat wil niet zeggen dat er nooit overlast zal zijn, maar kleine overlast komt in alle wijken wel eens voor.”

De VVD blijft tegen het plaatsen van een hangplek. “Laat jongeren lekker vissen en rondhangen in de Drostenkamp. En als het keer wat frisjes is of ze worden overvallen door een flinke regen- of sneeuwbui, dan gaan ze vanzelf wel naar huis, ” aldus Pont. “Wat is daar mis mee?”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.