vertoning foto en videoreportage filipijnen

Nadat wij teruggekomen waren van de Filipijnen wist ik één ding zeker; hier ga ik een videofotoreportage van maken.

Toeristen kom je niet of nauwelijks tegen op de Filipijnen. Er is waarschijnlijk geen land ter wereld waar je zoveel afwisseling tegenkomt. De Filippijnse archipel bestaat uit 7107 eilanden waarvan slechts een kwart is bewoond. Dit exotisch, tropische eilandenrijk, omringd door een heldere blauwe zee, heeft een zeer afwisselende natuur en een boeiende cultuur. Daarbij is het een nog nauwelijks, door de toerist ontdekte, eilandengroep.

De onderwaterwereld op de Filipijnen is ongekend. Nergens ter wereld vind je meer vissoorten dan hier en ieder eiland lijkt haar eigen kenmerken en natuur te hebben.

Het is een ontwikkelingsland waar een klein deel van de bevolking is onmetelijk rijk is, maar het grootste deel van de bevolking armoede leidt. U zult veel tegenstellingen zien als we u meenemen op reis door de Filipijnen waar maarliefst 95% van de bevolking de Engelse taal beheerst. Toch is het nog niet zo lang geleden dat koppensnellen hier de gewoonste zaak van de wereld was. Grote contrasten zijn er betreffende de manier waarop men wordt begraven. We bezoeken de wereldberoemde rijstterrassen van Banaue, deze zijn geplaatst op de lijst met werelderfgoederen van Unesco en maken kennis met een zeer klein soort, bijna uitgestorven spookdiertje waarvan ik nooit had durven hopen dat ik deze zou kunnen filmen en fotograferen. Het schuwe diertje komt alleen nog voor op Borneo en op de Filipijnen.

We nodigen u van harte uit een avondje met ons mee te komen naar de Filipijnen in de Theaterzaal van de Carrousel, Van Reeuwijkstraat 5 te Ommen. Toegang Leden Groei en Bloei: GRATIS. Niet leden betalen € 5-. Aanvang 20 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.