veel belangstelling voor oecumenische viering

De oecumenische viering in de RK Kerk in Luttenberg afgelopen zaterdagavond trok veel belangstelling. Tijdens de dienst kwamen onder andere Henk Holmaat, Pastoor Jan Verweij en Jenneke van Doesburg aan het woord. Daarnaast deed Dominee Anne van der Meijden een preek in het Twents. Na de dienst werden alle bezoeker gastvrij onthaald in Museum de Laarman.

Pastoor Jan Verweij benadrukte dat het niet zo vanzelfsprekend is dat we dagelijks eten op ons bord krijgen. “Het is goed dat De Laarman kinderen en volwassenen op een leuke wijze leren hoe de productie van voedsel tot stand komt, omdat wij daar steeds verder van af staan en het echt niet zo vanzelfsprekend is.” Jenneke van Doesburg vertelde dat dat het boerenwerk van vroeger flink is veranderd in de huidige tijd met nieuwe technologie, maar dat wij hen wel erg dankbaar mogen zijn. De humorvolle Twentse preek van Dominee Anne van der Meijden was voor de Sallanders even wennen, maar wel te volgen.

Er is gebeden voor jonge agrariërs, mensen die als starters beginnen, mensen die verantwoordelijkheid hebben voor een jong gezin. Voor de mensen die afhankelijk zijn van de handel, die al hun inzet niet of nauwelijks beloond zien. En voor de mensen die met steeds strengere regelgeving geconfronteerd worden.

Daarnaast had dirigente Doortje Lugtenberg een lied over voedsel zelf gecomponeerd. Dit werd gezonden door het liturgiekoor en het kinderkoor “de singing stars”. Het lied was een ode aan het niet nieuwe thema van de Laarman: “De wereld achter ons eten” en hoe het eten op je bord komt.

Als afsluiting zijn alle bezoekers gastvrij onthaald in Museum De Laarman met koffie en krentenwegge. Het Laarman bestuur gaf presentaties over hoe ze er een moderne agrarische attractie over de voedselproductie van gaan maken en hoe De Laarman er in enkele jaren uit zal zien. Zie ook: staging2.delaarman.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.