Home / archiefcentraal / varkens zien spelen in nieuwe stal

varkens zien spelen in nieuwe stal

De familie Kloosterboer in Mariënheem geeft je de kans om een kijkje te nemen in hun nieuwe toekomstgerichte varkensstal. Op zaterdag 8 februari kun je zelf zien hoe varkens in moderne bedrijven leven. De familie is er om vragen te beantwoorden. In de nieuwe stal kunnen ze voortaan biggen laten opgroeien op hun eigen boerderij.

De nieuwe stal is licht, ruim en heeft speelgoed voor de varkens. Bovendien heeft de stal een luchtwasser die ammoniak, geur en stof uit de stallucht filtert. Ook worden de varkens op een andere manier gevoerd. Bij de brood, frites- en kaasfabriek uit de omgeving van de boederij, kopen ze overgebleven brood, aardappelschillen en wei.

Reststromen die wel geschikt zijn als voedsel voor varkens, maar kunnen niet meer aan consumenten worden verkocht. In haar eigen brijvoerkeuken maakt de familie er voer voor haar varkens van dat voldoet aan de eisen, wensen en smaak van de varkens op hun boerderij.

Voor meer informatie ga je naar de website: http://varkensvandaag.nl/

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.