van haersma buma krijgt manifest in raalte

CDA Raalte heeft Sybrand van Haersma Buma, fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer in Den Haag, uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Raalte. Woensdagmorgen komt hij. Doel van de Raalter CDA fractie is om hem in gesprek te brengen met inwoners en groeperingen rond het thema lokaal ondernemerschap. Om de inhoud van het bezoek kracht bij te zetten zal aan hem het manifest ‘lokaal aanbesteden’ worden overhandigd door lijsttrekker Elly van Steen.

Het CDA Raalte wil minder regels en minder rompslomp voor lokale ondernemers. “Ondernemers in Raalte zijn heel belangrijk voor de lokale economie: ze zorgen voor werkgelegenheid en welvaart. Sybrand zal daartoe in gesprek gaan met deze lokale ondernemers,” stelt het CDA in een persbericht. “De geplande gesprekken woensdag zullen dan ook gaan over kansen voor MKB, detailhandel en aanbestedingen.”

Belangrijkste aandachtspunt in de gesprekken zijn lokale aanbestedingen. “De fractie van CDA Raalte wil dat lokale ondernemers bij bouw Nieuw Tijenraan de kans krijgen. CDA Raalte was donderdag jl. in de gemeenteraad de partij die zeer nadrukkelijk een pleidooi hield om lokale ondernemers te betrekken bij de bouw van Nieuw Tijenraan. Echter aanbestedingen vormen voor de lokale overheid en bedrijfsleven een bron van ergernis. Teveel rompslomp en regeltjes staan een snelle en efficiënte procedure vaak in de weg,” schrijft de partij.

Daarom krijgt Van Haersma Buma woensdagmorgen het manifest ‘lokaal aanbesteden’ overhandigd. CDA Raalte pleit in het manifest om in Den Haag en Brussel maximale rek te zoeken in de wetgeving ten behoeve van lokaal aanbestedingsbeleid. “CDA fractie in Raalte hecht grote waarde aan de positie van lokale bouwbedrijven, installateurs e.a. om mee te kunnen liften met de nieuwbouw van Tijenraan in 2017. Het gaat om de boterham voor veel werknemers . Het gaat ook nadrukkelijk om behoud en uitbreiding van de economische kracht van Raalte.”

Sybrand van Haersma Buma is woensdag van 09.00 uur tot 10.30 uur in Raalte. Tot 09.45 uur vindt er een gesprek met Kring Raalter Werkgevers en Raalter Ondernemersverbond bij Hotel de Zwaan plaats. Daar krijgt hij ook het manifest overhandigd.

Van 09.45 uur 10.00 uur gaat de meute de Herenstraat in voor gesprekken met winkeliers. Daarna via de warenmarkt richting het Kulturhus waar na een korte rondleiding diverse gesprekken zullen plaatsvinden met de gebruikers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.