topsport centraal tijdens heikera avond

De jaarlijkse presentatieavond van Fietstourclub Heikera staat in het teken van professioneel wielrennen. Het thema op dinsdag 4 maart is ‘Vermogen tot topsport’. Wat is er nodig om op het hoogste niveau te fietsen? Dat komen Raaltenaar Jasper Hamelink en sportarts Aernout Snoek vertellen.

Raaltenaar Jasper Hamelink is, na zijn carrière als wedstrijdzwemmer in 2008, begonnen met het fietsen van wedstrijden. Na in 2012 als stagiaire gefietst te hebben bij Vacansoleil-DCM, rijdt hij nu bij Cyclingteam Jo Piels. Jasper gaat vertellen over zijn ervaringen in de internationale wielerwereld.

Daarna leer je van sportarts Aernout Snoek alles over training, voeding en fysiek van sporters. Isala heeft een afdeling sportgeneeskunde; wat gebeurt hier? Welke sporttesten worden aangeboden en is dit ook interessant voor recreant wielrenners? Hoe bouw je vermogen op als fietser en wat betekenen termen als VO2max?

De avond is voor leden en niet-leden en begint om 19.45 uur in het Kerkhuus aan de Canadastraat 2 te Heino. De leden van Heikera krijgen na afloop het fietsprogramma 2014, de NTFU-toerfietskaarten, de NTFU-kalender 2014 (alleen op verzoek) en een toerboekje uitgereikt. Voor meer informatie ga je naar de website: staging2.heikera.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.