studenten deltion krijgen les van van hijum

Tweede Kamerlid Eddy van Hijum (CDA) heeft vrijdag een workshops verzorgd voor niveau 1 studenten van het Deltion College in Zwolle. De Overijsselse politicus maakte de jongeren op een aansprekende manier deelgenoot van de dilemma’s van de Haagse politiek.

‘Weten jullie hoeveel euro van een pakje sigaretten naar de schatkist gaat?’ Met deze vraag neemt politicus Eddy van Hijum de jongeren mee richting de keuzes die ze straks moeten maken. Het antwoord op die vraag, namelijk ruim vier euro, komt als een verrassing. Vervolgens deelt Van Hijum de groep op in drie fracties. Ieder maakt een eigen bestedingsplan waarbij veel of weinig belasting moet worden verdeeld over wegen, ziekenhuizen, politie, scholen en natuur. De studenten zijn enthousiast: ‘Het is wel bijzonder dat een belangrijk iemand de hele ochtend vrijmaakt om ons les te geven. Op tv ziet het er saai uit, maar nu zie ik dat het best leuk is in Den Haag.’

Van Hijum is een bekend gezicht in Holtenbroek, de Zwolse wijk waar de mbo-instelling is gehuisvest. Het oud-gemeenteraadslid is sinds enige jaren adoptievader van Holtenbroek. Deltion College nodigt regelmatig prominenten uit om gastlessen te verzorgen. Meestal is dat in het kader van het lesonderdeel Loopbaan en Burgerschap, dat een belangrijke plaats inneemt in het mbo-onderwijs.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.