smeekens moet tijd laten checken

“Je moet er zeker van zijn dat hier geen vergissingen gemaakt zijn”, zegt Dalfsenaar Wennemars. “Want als de tijd van Michel Mulder gecorrigeerd wordt, dan moet je alle twijfel uitsluiten.”

Smeekens waande zich maandagmiddag tien seconden gouden medaillewinnaar. Hij moest 34.72 rijden om dat doel te bereiken. Maar tijdens zijn rit werd de tijd van Michel Mulder een tiende gecorrigeerd en dat kwam allemaal bij elkaar toen Smeekens over de finish kwam. In inderdaad precies 34.72. Hij had 12 duizendste harder gemoeten.

Hoe hij zich voelde? Voor het oog van de NOS-camera’s draaide Smeekens er geen doekjes om. “Hoe ik me nu voel of tien minuten geleden? Eerst pure euforie. Maar… Ik heb zelden meegemaakt dat ze een tijd op de 500 meter corrigeerden. Ze zullen er wel goed naar hebben gekeken.”

“Toen ik dat zag, dat was een klap voor mijn bek. Maar ik heb er alles voor gedaan, ik heb niks laten liggen, twee goede races gereden, als je dan tweede wordt, dan… Tja, een heel dubbel gevoel, effe kloten, ik sta wel in het rijtje medaillewinnaars.”

“Ik zou heel kwaad kunnen worden, de boel in elkaar slaan, maar daar ga je geen eerste mee worden. Ik heb gevochten als een leeuw. Ik denk dat ik nu eerst dit allemaal maar even moet laten bezinken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.