schutte opent sportcasualswinkel in raalte

N-Store Sportcasuals. Dat is de naam van de nieuwe winkel die Han en Mirjam Schutte in juli van dit jaar openen aan de Herenstraat in Raalte. Sportcasuals? Casual, maar sportieve en modieuze kleding en schoenen van toonaangevende sportmerken. “Merken met een belangrijke sporthistorie,” voegt Han Schutte er aan toe. Naast kleding worden er ook sneakers en in de zomer slippers verkocht.

Eind januari werd bekend dat Schutte het voormalig VIF-pand aan de Herenstraat in Raalte gekocht had. Toen wilden ze hun plannen nog niet prijsgeven. Het enige dat Han vertelde was: “Het wordt een nieuw concept in sportland.” In dit verhaal worden de plannen verder uit de doeken gedaan.

“Het wordt een sportcasual store in nieuwe stijl. We gaan alleen merken met een historische roots in de sport verkopen. Adidas en Nike voeren de hoofdtoon. We krijgen de breedste en nieuwste collecties en een hoger level dan we tot nu toe gewend zijn in Raalte. Modieuzer en aparter dan standaard,” vertelt Schutte.

“We gaan complete series van merken verkopen. Volledige collecties van merken worden heel breed neergezet. Onze leveranciers krijgen verantwoording, we hebben afspraken gemaakt over gezamenlijk rendement. Zelfs de opleiding van onze medewerkers wordt door de merken die we gaan verkopen verzorgd. Ook de aankleding van de winkel is deels aan de leveranciers.”

Overigens bepleit Schutte dat ze de klassieke uitstraling van het pand in stand willen houden. “Ik heb bewust gezocht naar een pand in oude stijl. Niemand hoeft bang te zijn dat we afbreuk gaan doen aan het gezicht van het winkelpand. Zelfs de pui wordt in klassieke stijl teruggebracht.”

In de winkel moet het een feest van beleving worden. “Zodra je binnenkomt, moet je het gras en het zweet uit de kleedkamer als het ware ruiken,” stelt Schutte. In de winkel komen televisieschermen te hangen waarop afwisselend nieuwe en oude commercials van merken, die in de winkel verkocht worden, te zien zijn.

Inmiddels is de zoektocht naar personeel voor in de winkel gestart. “Eerst willen we een shopmanager benoemen. Samen met die shopmanager gaan we dan een verkoopteam samenstellen om vervolgens in juli de zaak te openen,” besluit Schutte.

Tenslotte: De naam, waar komt N-Store vandaan? “Van de N van Nienke, dat is onze dochter. De vierde generatie Schutte.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.