schoolzwemkampioenschap trekt 93 zwemmers

Gespannen gezichtjes, zwetende handjes en kriebels in de buik. Dat waren de eerste reactie die er was toen het 2e Raalter Schoolzwemkampioenschap op het punt van beginnen stond.

Na 7 jaar van afwezigheid werd vorig jaar weer voor het eerst het kampioenschap georganiseerd door zwemvereniging HERA’11 i.s.m. Sportbedrijf Raalte. Na een goede opkomst van 43 hoopten we dit jaar op een nog grotere deelname. En die kwam er; 93 kinderen hadden zich opgegeven!

Ter voorbereiding had zwemvereniging HERA’11 4 kennismakingstrainingen georganiseerd. De kinderen konden zich zo voorbereiden op het spektakel. Opgeteld kwamen er maarliefst 193 kinderen gebruik maken van deze gratis trainingen!

Woensdagmiddag 26 februari om 12:30 werd er begonnen met het opbouwen van het bad. Alle bankjes, vlaggetjes en programma’s werden klaar gelegd en de kinderen druppelden binnen. Toen de eerste zwemmers (na voorbeeld van HERA ’11 leden) de eerste meters gezwommen hadden, zag je de gezichtjes verblijden. De spanning was er af en een leuke middag stond in het verschiet! En dat was het!

Alle kinderen waren ingedeeld in verschillende categorieën. Het verschil zat in het wel- of niet- lid zijn van een zwemvereniging en in de leeftijd/groep. Zo konden alle kinderen kans maken op een medaille. Tegen 16:00 waren alle afstanden gezwommen (schoolslag, rugslag en vrije slag) en gingen de officials aan de slag met de resultaten. Ondertussen konden de kinderen in Restaurant Weghorst een ijsje halen en kregen ze een vaantje.

Om 16:30 was de grote prijsuitreiking en kregen de kinderen de medailles die ze hadden verdient!

Al met al een geslaagde dag, mede dankzij de vrijwilligers, maar leuk gemaakt door het enthousiasme van de kinderen!

Meer foto's