rohda verslikt zich in derdeklasser

Voor Rohda Raalte zit het bekertoernooi er op. In de 1/16e finale verloor de ploeg verrassend van derdeklasser FC Suryoye. Na afloop van de reguliere speeltijd stond het 3-3, waarna de bezoekers uit Enschede de strafschoppen beter namen.

In de eerste helft kreeg Rohda genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. Vier goede kansen leverden geen treffer op, terwijl het aan de andere kant wel in één keer raak was. Uit een goede voorzet kopte Lucas Aideen de 0-1 binnen.

Na rust leek Rohda orde op zaken te stellen. Al in de 48e minuut tekende Rick Vleems voor de gelijkmaker. Na een goede aanval over rechts gaf Lars Kamperman Leferink de bal voor, waar Vleems klaar stond om af te ronden. Toch slaagde Rohda er niet om door te drukken. In de 56e minuut kwam FC Suryoye toch weer op voorsprong, Benjamin Can schoot de terecht gegeven strafschop binnen.

Enkele minuten later leek Rohda ook een strafschop te krijgen. Terwijl alles en iedereen rekende op een penalty, liet scheidsrechter Kroesen echter doorspelen. Jordi Lemmens van Rohda was het hier absoluut niet mee eens. Hij protesteerde zo hevig dat hij met een directe rode kaart het veld kon verlaten. Met een man minder en een 1-2 achterstand zag het er zeer somber uit voor Rohda.

De definitieve beslissing leek te vallen in de 90e minuut, toen FC Suryoye op een 1-3 voorsprong kwam. Toch bleef Rohda er voor gaan, en vlak na de aftrap was Djeremy Zandvliet alweer trefzeker. Hij maakte 2-3 en in de bloedstollende blessuretijd kon Rohda dus alsnog op jacht naar de gelijkmaker. Wonderbaarlijk genoeg kwam deze er ook nog. Met een schitterend lobje zorgde Deniz Sahbaz voor de 3-3, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

De penalty’s namen de Enschedeërs net iets beter (3-4), en dus is het een derdeklasser dat Rohda Raalte uit de beker knikkert. “Het is wel een uitstekende ploeg hoor”, wijst Rohda-trainer Kick Maatman op de kwaliteiten van FC Suryoye. “Maar aan onze stand waren we wel gewoon verplicht om deze wedstrijd te winnen.” Dat lukte niet, en dus kan de focus volledig om de competitie. Daarin is volgende week MSC de tegenstander.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.