raalte wil smeekens huldigen

De gemeente Raalte vraagt Smeekens of hij in Raalte gehuldigd wil worden, omdat hij officieel geen inwoner van Raalte is. “Dus helemaal vanzelfsprekend is het niet. Vandaar dus de vraag aan Jan,” aldus Raalte.

Smeekens pakte maandag de zilveren medaille op de 500 meter schaatsen op de Olympische Spelen in Sotsji. Als Smeekens in Raalte gehuldigd wordt, is dat overigens niet de allereerst Olympische Medaillewinnaar die in de gemeente een feestelijk ontvangst wacht. In de jaren tachtig werd marathonloper Gerard Nijboer met paard en wagen door de straten van Raalte gereden.

Nijboer won op de Spelen van 1980 in Moskou de zilveren medaille op de marathon. We vroegen Richard Woolderink van Raalte-Clopedie of hij nog mooie foto’s van die huldiging had. Nou, die heeft hij. Zie daarvoor het foto-album bij dit artikel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.