raalte reunie door raalte clopedie

De aanvang is om 12.30 uur en rond 13.00 uur begint de reünie. Belangrijkste doel is bezoekers de tijd te geven met anderen gezellig bij te kletsen. Om het middagprogramma toch enige inhoud te geven worden twee oude films vertoond over Raalte. En in dit geval dus de oude gemeente, zodat ook beelden van de buurtdorpen voorbij kunnen komen.

De films duren elk ongeveer 45 minuten. Er is wel een begintijd gekozen, maar een ieder kan zelf bepalen in hoeverre die er tijd bij aan wil plakken. Zo blijft er zoveel mogelijk tijd en ruimte over om met elkaar aan tafel herinneringen op te halen.

Ook als een geintje werd op Raalte Clopedie gevraagd aan de bezoekers (het aantal trouwe volgers / vrienden loopt richting 1.700) om eens de titels van liedjes op te geven waaraan een bijzondere herinnering kleeft. De eerste kus, muziek van een trouwdag, muziek uit de uitgaanstijd (Molenbar, Leeren Lampe en overige gelegenheden in en buiten Raalte). Daar volgden de meest uiteenlopende reacties op.

Die muziek wordt tijdens de reünie afgespeeld. Aangevuld met muziek van de vele artiesten, die in de afgelopen jaren in Raalte optraden. Denk dan aan Herman Brood, Robert Long, Pussycat, Nico Haak, Ria Valk en vele anderen. Of het nu tijdens carnaval, Stöppelhaene of ander evenement was, het maakt niet uit.

Door de interactie op Raalte Clopedie kwam naar boven dat Gert Timmerman zijn carrière in Raalte begon. Met name bij Thies van de Linde. Als duo Gert en Hermien trad het ook op in de Leeren Lampe. Bij het plaatsen van de foto’s uit die tijd bleek ook Heintje Simons in Raalte te zijn geweest. Hij werd heel bekend door onder meer het lied Mama.

Meedoen aan de reünie kost 5 euro per persoon. Bij die prijs zit een kop koffie ingebakken. De overige consumpties zijn voor eigen rekening. Uit de opbrengst van de entreegelden wordt het digitaal maken en op DVD overzetten van een flink aantal films en oude videobanden bekostigd.

Deelnemers worden opgeroepen om waar mogelijk in kleding te verschijnen uit vervlogen jaren. Bijvoorbeeld in broek met wijde pijpen, dames kunnen bijvoorbeeld in pettycoat verschijnen.

Bezoekers worden opgeroepen op oude foto’s mee te nemen naar de reünie. Klassenfoto’s, buurtfoto’s, gewoon opnames waar je zelf op staat… Ook het meenemen van voorwerpen die iets met Raalte hebben zou leuk zijn.

Om zoveel mogelijk mensen kans te geven mee te doen, is er voor mensen die slecht tegen drukte kunnen een aparte ruimte. Vooraf geld betalen hoeft niet. Veel te veel gedoe. Aanmeldingen en een plotselinge afmelding om welke reden dan ook. Veel te veel een drempel. Wie komt betaalt aan de zaal. Om een inschatting te kunnen maken hoeveel personen op 23 maart 2014 de Raalte Reünie bezoeken is het wenselijk om een kort e-mailtje te sturen aan info@Raalte-Clopedie.nl . Als je daarin even de naam en adres noemt, plus het aantal personen dat komt is het al voldoende. Opgave mag ook via de Facebook-pagina van Raalte Clopedie.

Wie nog geen vriend is van deze pagina moet even een verzoekje sturen om vriend te worden. Dan krijg je heel snel toegang tot de pagina. En tevens tot de inmiddels duizenden foto’s van Raalte vroeger en nu.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.