raalte heeft nieuwe getuigen tegen haarman

Gemeente Raalte heeft ‘nieuwe’ mensen bereid gevonden die willen getuigen tegen voormalig wethouder Ben Haarman. Hoeveel getuigen en wie het zijn, wil de gemeente niet vertellen tot de volgende zitting in de rechtszaal.

De gemeente en voormalig wethouder Haarman zijn in een juridisch gevecht verwikkeld over de opruimkosten van een stortgat op het voormalige erf van Haarman. Haarman verkocht het land aan Raalte, omdat de gemeente bedrijventerrein De Zegge uit wil breiden.

Op het erf werd een stortgat van 40 bij 12 bij 4 meter groot gevonden. In het stortgat lag allerlei afval. De gemeente wil de kosten voor het opruimen van dat gat verhalen op de oud-wethouder. Haarman ontkent echter dat hij wist dat het stortgat in de grond zat en vind daarom dat hij niet voor de opruimkosten moet betalen.

Omdat de gemeente Raalte toenmalig wethouder Haarman aansprakelijk stelde voor de kosten, trad hij af om zich te kunnen verdedigen.

Tot op heden lukt die verdediging aardig, want vorige maand oordeelde de rechter in een tussenvonnis dat Raalte met meer bewijs moest komen tegen Haarman. Zonder dat extra bewijs zou Haarman vrijuit gaan. Raalte stelt nu nieuwe getuigen aan te dragen om zo toch nog de opruimkosten te kunnen verhalen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.