raad geeft groen licht voor nieuw tijenraan

De gemeenteraad van Raalte geeft donderdagavond groen licht voor de bouw van het nieuwe Tijenraan. Waar het bad komt te staan en hoe het er daadwerkelijk uit komt te zien, moet in de komende tijd nog blijken. Het zogeheten pakket van eisen wordt donderdag vastgesteld.

Zoals de geluiden nu zijn, wordt het voorstel zoals het College van B&W dat een tijdje terug deed, bijna onveranderd aangenomen. Het voorstel wordt alleen aangepast in het deel waar de biljartclub voorkomt: Die club krijgt meer ruimte dan oorspronkelijk in de plannen stond, zodat ze meer dan drie biljarttafels kwijt kunnen.

Donderdag stemmen alle partijen voor het nieuw bouwen van Tijenraan, behalve SP en 1voorAllen. De laatstgenoemde partij is weliswaar geen tegenstander van een nieuw Tijenraan, maar wil eerst weten wat er financieel op Raalte afkomt als de jeugdzorg en AWBZ in 2015 op het bord van de gemeente komen.

De plannen van Tijenraan omvatten drie zwembaden en twee volledige sporthallen. Wel wordt het zwembad iets soberder dan nu: Geen glijbaan, geen whirlpool en geen duikplank.

Nieuw Tijenraan krijgt een wedstrijdbad, een lesbad en warmwaterbad voor therapiezwemmen. De sportzalen krijgen ook een beste oppepper. Wat heet: Geen sporthal met spelzaal, maar twee volledige sporthallen. Een hal van grofweg 45 meter lang moet de hoofdzaal worden, de tweede zaal bijna 30 meter lang. Zo moet het mogelijk worden om een handbalwedstrijd en een volleybalwedstrijd tegelijk te spelen.

Als de raad donderdagavond akkoord gaat, kan de boel in gang gezet worden. Ontwerpen, aanbesteden, bouwen en hopelijk in 2017 in gebruik nemen.

Het oude Tijenraan wordt volgens de huidige plannen helemaal gesloopt nadat het nieuwe Tijenraan is opgeleverd. Met de bouw van het nieuwe Tijenraan is grofweg 14 miljoen euro gemoeid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.