pvda maakt van zorg topprioriteit

‘Voor ons zal een goede zorg voor mensen die dat nodig hebben centraal staan in de komende raadsperiode. Nooit eerder was dit onderwerp voor ons zo belangrijks als nu. Door alle veranderingen in het sociale stelsel zullen honderden Dalfsenaren zijn aangewezen op de gemeente. Het komt er nu op aan ons goed voor te bereiden’. Dit zei PvdA lijsttrekker Johan Wiltvank maandagavond nadat hij het verkiezingsprogramma van zijn partij had aangeboden aan burgemeester Han Noten.

De partij is volop bezig om kennis te verzamelen over de nieuwe wetten en regelingen. Onlangs hield de partij een werkconferentie met de werkers uit het zorgveld om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen. Daarbij viel op dat de diverse zorgverleners nog in grote onzekerheid verkeren over wat er precies verandert. Op 05 maart organiseert de PvdA een bijeenkomst voor iedereen met vragen of suggesties onder het motto: Hoe zou u het liefst door de gemeente geholpen willen worden.

In het verkiezingsprogramma staat dat wordt gekozen voor zorg dichtbij, op kleine schaal georganiseerd zonder kostbare overheadkosten. Daarbij moet bureaucratie worden uitgebannen. Het programma leert dat de partij toe wil naar één cliënt, één zorgplan en één regisseur. Volgens Wiltvank moet worden voorkomen dat mensen met problemen in een situatie terechtkomen dat zij door de bomen het bos niet meer zien. Volgens hem vraagt een goede dienstverlening een onafhankelijke gemeentelijke zorgombudsman.

Volgens de PvdA moet de gemeente nog veel onderzoek doen naar de populatie zorgvragers voordat de nieuwe regelingen, die per 1 januari 2015 ingaan, op maat gesneden kunnen worden. Behalve een goede zorg wil de PvdA ook een fonds om werkzoekende jongeren te ondersteunen. De partij wil een pot waarin alle bedrijven die opdrachten voor de gemeente uitvoeren 5 procent van de aanneemsom storten. De PvdA is vóór een tegenprestatie voor de uitkering.

‘Voorwaarde is wel dat dit zinvol werk is met als doel een grote kans op betaald werk. Dat vraagt creativiteit van de gemeente’, aldus Johan Wiltvank. Het verkiezingsprogramma van de PvdA Dalfsen is vanaf vandaag te raadplegen op dalfsen.pvda.nl of dalfsenkiest.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.